SİNÜS LİFTİNG
Üst çenede, azı dişlerin hemen üstünde bulunan anatomik boşluklara maksiller sinüs adı verilir. Maksiller sinüs, vücudumuzda, kafa ağırlığının azalmasını ve sesin oluşumunu sağlar.
İLETİŞİMÜst çenede, azı dişlerin hemen üstünde bulunan anatomik boşluklara maksiller sinüs adı verilir. Maksiller sinüs, vücudumuzda, kafa ağırlığının azalmasını ve sesin oluşumunu sağlar.
İLETİŞİMİLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN SİZİ ARAYALIM :.
Sinüs Lifting
Üst çenede, azı dişlerin hemen üstünde bulunan anatomik boşluklara maksiller sinüs adı verilir. Maksiller sinüs, vücudumuzda, kafa ağırlığının azalmasını ve sesin oluşumunu sağlar.
Kemik hacminde zaman içerisinde bir takım kayıplar oluşmakta ve sinüs boşlukları aşağıya doğru sarkarak bu boşluklara doğru büyüme eğilimi göstermektedirler. Fizyolojik olarak kabul edilebilecek bu kemik kayıpları, İmplant uygulamalarına imkân tanımayacak boyutlara ulaşabilmedir.
Sinüs Lifting adı verilen, sinüslerin hacmini azaltıp, kemik hacmini artırmaya yönelik özel bir cerrahi müdahale ile aşağı sarkmış olan sinüs boşluklarının doldurulması sonucunda dişsiz bölgelere İmplant tedavisi uygulanabilmektedir. Bu işlem sonucunda kemik içine tam olarak yerleştirilmesi planlanan implantın boyu ve genişliği için yeterli hacmin oluşturulması sağlamaktadır.
Sinüs lifting işlemi sırasında uzman hekim, hastanın kendi vücudundan alınacak kemikleri kullanılabileceği gibi, kemik bankalarından elde edilecek kemik ya da inorganik materyaller de kullanabilir.
Lokal ya da genel anestezi altında yapılabilen bu işlemde, çene kemiği ile sinüs mukozası arasına kemik partikülleri, uzman diş hekimi tarafından yerleştirilmektedir. İşlem sonrası altı aylık sürede kemik partiküllerinin, sağlıklı kemik dokusu oluşturmasını bekledikten sonra implantlar yerleştirilebilmektedir. Sinüs lifting işlemi ile aynı anda İmplantların yerleştirilebilmesi için, işlem yapılan bölgede 4 mm’den fazla kemik olması gerekmektedir.
SİNÜS LİFTİNG İŞLEMİ SONRASINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
İşlem sonrası kanamanın devam etmemesi ve pıhtı oluşumunu kolaylaştırmak için, ilk 24 saat özellikle ağızda vakum yapılarak tükürülmemeli, sıcak ve baharatlı gıdalar tüketilmemeli, sıcak banyodan uzak durulmalı, işlem yapılan bölge basınca karşı hassas olduğundan, dikişler alınana kadar uçak yolculuğu yapılmamalı ve bu süreçte asla sigara içilmemelidir.
Dışarıdan yapılacak buz uygulaması, hastanın konforu ve kanama durdurma açısından iyi olacaktır. Konforlu bir iyileşme ve operasyon bölgesinde enfeksiyon gelişmemesi için ağız temizliğine dikkat edilmelidir. Dikişlerin açılmasına sebep olabileceğinden, işlem yapılan alanı görmek için ağzı çokça açmak ve dudakları çekiştirmekten kaçınılmalıdır. Ağız açık hapşırılmalı, sert ve tazyikle burun temizliği yapmaktan kaçınılmalıdır.
Uzman hekiminizin yazmış olduğu reçetedeki ilaçları size anlatıldığı gibi kullanılmalı ve kontrol randevunuza mutlaka gitmelisiniz.