LAZER İLE TEDAVİ
Lazer enerjisi diğer tıp alanlarında kullanıldığı gibi diş hekimliğinde de aktif bir biçimde kullanılabilmektedir.
İLETİŞİMLazer enerjisi diğer tıp alanlarında kullanıldığı gibi diş hekimliğinde de aktif bir biçimde kullanılabilmektedir.
İLETİŞİMİLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN SİZİ ARAYALIM :.
Lazer ile Tedavi
Lazer İle Tedavinin Uygulama Alanları
Lazer enerjisi diğer tıp alanlarında kullanıldığı gibi diş hekimliğinde de aktif bir biçimde kullanılabilmektedir. Son yıllara kadar sadece dişetleri gibi yumuşak doku ve beyazlatmada kullanılan lazer enerjisi, atomize su ile birleştirilip elde edilen hidrokinetik enerji sayesinde diş, kemik gibi sert dokularda da kullanılmaya başlanmıştır.
Uygulama alanları sıralamak gerekirse;
Yukarıda sayılan lazer ile tedavi yöntemlerinde hastaların tedavi sonrası iyileşme süreçleri çok daha kısa olup, memnuniyetleri klasik yöntemlere göre çok daha yüksek olmaktadır.
Lazer İle Tedavinin Avantajları
Lazer ile diş tedavisinde diğer dokulara temas edilmeden çalışıldığı için ısı ve titreşim oluşmaz. Bu nedenle hastada ağrı oluşmaz ve anesteziye gerek kalmadan diş tedavileri yapılabilir. Lazerin bu özelliği anestezi yapılamayan, korkan ve ciddi bir rahatsızlığı olan hastalarda lazeri tercih sebebi yapar. Ayrıca anestezi sonrası duyulan şişkinlik, yemek yiyememe, konuşma zorluğu gibi rahatsızlıklar oluşmaz.
Hastaları rahatsız eden ve cihazlarımızdan çıkan yüksek ses lazerde yoktur. Bu nedenle hastalarımız daha konforlu bir tedavi görmektedir.
Lazer ile yapılan cerrahi tedavilerde hastada kanama oluşmaz. Ayrıca su ile çalışıldığı ve normalden daha az travma verildiği için operasyon sonrası oluşabilecek şişme, morluk gibi komplikasyonlar önlenmiş olur.